Arta si Poveste


Poveste ce va acompania si pe copilul tau, la Cursurile de Arta ACart

Extrasa de Heinrich Zimmer din <<Khassidischen Bucher>> de Martin Bubercursuri De arta copii ACART


Povestea rabinului Eisik din Cracovia care a avut un vis in care I se spunea sa mearga la Praga; acolo sub marele pod ce duce la castelul regal va gasi o comoara ascunsa.Visul se repeta de trei ori si rabinul se hotari sa plece.Ajuns la Praga el gasi doar podul, dar pazit zi si noapte de santinele.Eisik nu indrazni sa caute. Tot dand tarcoale prin imprejurimi atrase atentia capitanului garzii; acesta il intreba amabil daca pierduse ceva. Cu simplitate, rabinul ii spuse visul sau. Ofiterul izbucni in ras

–         Chiar asa, bietul de tine!ii zise, ti-ai tocit incaltarile facand atata drum numai din pricina unui vis? Ce persoana cu mintea intreaga ar crede intr-un vis?

Ofiterul auzise si el o voce in vis

–         Ea imi vorbea de Cracovia, poruncindu-mi sa ma duc pana acolo sa caut o comoara uriasa in casa unui rabin care se numeste Eisik, Eisik fiul lui Jekel. Trebuia sa descopar comoara care era ingropata intr-un colt prafuit, dupa soba.”

Dar ofiterul nu acorda nici un fel de inceredere vocilor din vis; el era o persoana rezonabila. Rabinul se inclina adanc, ii multumi si se grabi sa se intoarca in Cracovia. Sapa in acel colt uitat al casei sale si descoperi comoara care puse capat saraciei lui.

“ Asa deci, comenteaza Heinrich Zimmer, asa deci, adevarata comoara, cea care pune capat saraciei si necazurilor noastre nu e niciodata departe, nu trebuie cautata intr-o tara indepartata, ea zace ingropata in colturile cele mai retrase ale propriei noastre case, adica ale propriei noastre fiinte. E in spatele sobei, centru datator de viata si caldura care ne insufleteste existenta, inima inimii noastre, numai sa stim sa sapam. Dar mai e un fapt ciudat si constant, ca numai dupa o calatorie pioasa intr-o regiune departata, intr-o tara straina, pe un pamant nou, semnificatia acestei voci calauzindu-ne cautarea va putea sa ni se reveleze. Si acestui fapt ciudat si constant I se adauga altul: cel care ne reveleaza sensul misterioasei noastre calatorii interioare trebuie sa fie el insusi un strain, de o alta credinta si de o alta rasa. “

.
Cursurile de Arta ceramica si ilustratie incep in data de 14 noiembrie 2009. Locurile sunt limitate.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s